LIFTING DE SINUS

Ce este liftingul de sinus?

Liftingul de sinus reprezintă procedura de ridicare a membranei sinusului, în cadrul implantării dentare, ce presupune adăugarea unei cantități de os pentru a putea integra corect un implant în cavitate.

Evaluând perspectivele de implantare, chirurgul implantolog măsoară mai întâi înălțimea osului de la marginea inferioară a maxilarului până la fundul sinusului maxilar pentru a înțelege dacă acesta va rezista implantului. Dacă volumul osului este insuficient, medicul poate folosi o parte din cavitatea sinusului maxilar pentru a o construi.

Implantologie

Protezare pe implanturi
Preturi implantologie
Aditia osoasa
Implantarea molarilor
Lifting de sinus
Restaurări dentare
Intrebari frecvente implanturi

Când este necesar un sinus lift?

Indicația absolută pentru operația de sinus lifting este lipsa țesutului osos al maxilarului superior sau fragilitatea excesivă a acestuia. În astfel de cazuri, este necesară ridicarea sinusurilor. Contraindicațiile sunt aceleași ca majoritatea operațiilor chirurgicale: boli imune și oncologice, tulburări de sângerare, imunitate la anestezie sau alergie la aceasta, boli grave ale sistemului cardiovascular.

Echipa Implantodent informează: avantaje și dezavantaje

Principalul avantaj al ridicării sinusurilor maxilarului este capacitatea de a restabili volumul țesutului osos pierdut și, în viitor, de a fixa în mod fiabil implanturile în maxilar. Ridicarea, efectuată în conformitate cu tehnica închisă și balon, este non-traumatică și permite implantarea într-o singură etapă.

Dezavantajele ridicării sinusurilor se referă în principal la tehnica deschisă: intervenția serioasă, recuperarea pe termen lung și incapacitatea de a instala imediat un implant.

Tipuri de sinus lifting. Diferențe.

Sinus lifting deschis și închis sunt două operații similare care vizează formarea de țesut osos nou în maxilarul superior al pacientului prin umplerea unei părți a sinusului maxilar cu material osteoplazic. Principala diferență dintre ridicarea sinusurilor deschise și închise este cantitatea de intervenție chirurgicală: cu una deschisă, toate manipulările sunt efectuate printr-o incizie mare în gingii și o gaură în os, iar pentru un canal închis destul de îngust, în care implantul este apoi introdus.

Posibilitatea implantării simultane este o altă diferență între ridicarea sinusurilor închise, în timp ce atunci când este deschisă, pacientul trebuie să aștepte câteva luni pentru vindecare.

Programează-te ACUM la o consultație gratuită și află mai multe informații!

Momentul perfect pentru o CONSULTAȚIE GRATUITĂ!

Lasă datele date de contact, iar echipa noastră revine în 5 minut cu un apel.

    Preferinte de confidentialitate
    Când vizitați site-ul nostru web, acesta poate stoca informații prin intermediul browserului dvs. de la anumite servicii, de obicei sub formă de cookie-uri. Aici vă puteți modifica preferințele de confidențialitate. Vă rugăm să rețineți că blocarea anumitor tipuri de cookie-uri poate afecta experiența dvs. pe site-ul nostru web și serviciile pe care le oferim.