ADITIA OSOASA

De ce ai nevoie de adiție osoasă?

Adiţia osoasă este necesară la inserarea implanturilor dentare. Aceasta este folosită în cazurile în care există o lipsă consistentă de volum osos, în ceea ce privește adâncimea, grosimea, înălţimea crestei şi lăţimea de la stânga la dreapta.

Este necesară o cantitate suficientă de os tridimensional pentru a asigura integrarea implantului. Îmbunătăţirea înălţimii osoase este foarte dificil de obţinut, aceasta fiind importantă pentru a asigura ancorarea implanturilor, care trebuie să reziste stresului mecanic al mestecatului exact ca un dinte natural.

Implantologie

Protezare pe implanturi
Preturi implantologie
Aditia osoasa
Implantarea molarilor
Lifting de sinus
Restaurări dentare
Intrebari frecvente implanturi

Ce este adiția osoasă?

Adiția osoasă reprezintă procesul de absorbție și degradare a țesutului osos, cauzat, în majoritate de lipsa dinților. Este o procedură realizată pentru a adăuga os sau pentru a ajuta organismul să producă ţesut osos nou în zone ale maxilarului unde există resorbţie osoasă cauzată de infecţie sau zone unde există edentaţii vechi.

Când este recomandată adiția osoasă?

Implantarea dinților este recomandată exact după extracție. Te-ai întrebat vreodată de ce? Iată ce trebuie să știi:

Osul alveolar, în care sunt adâncite rădăcinile dinților se modelează pe parcursul vieții. Atunci când există „goluri” – lipsesc unul sau mai mulți dinți, acest os nu mai poate menține stabilitatea celorlalți dinți sănătoși. Ca urmare, atât dinții se deplasează și își schimbă poziția, cât și osul alveolar se micșorează și devine subțire.

Etapele procedurii de adiție osoasă

Scopul procedurii este acela de a stimula procesul de reconstrucţie osoasă şi a ţesuturilor care au menirea de a susţine dintele în alveolă. Această procedură stomatologică este efectuată de către un medic parodontolog, iar paşii urmaţi sunt următorii:

  • Mai întâi, medicul parodontolog va separa gingia de dinţi, pentru a avea acces la rădăcina dentară şi la osul maxilarului.
  • Rădăcinile vor fi curăţate în totalitate, iar găurile şi fisurile de la nivelul dinţilor vor fi umplute cu grefă osoasă, formând astfel o barieră care va împiedica dezvoltarea gingiei în aceste denivelări.
  • Materialul folosit pentru grefă osoasă poate fi prelevat direct de la pacient, de la un cadavru, de la bovine, sau poate avea o structură sintetică.
  • După remodelarea osoasă, medicul parodontolog va sutura ţesutul gingival. Locul unde a fost efectuată această intervenţie chirurgicală poate fi acoperit cu un bandaj special.
  • În următoarele 6-9 luni organismul va produce celule osoase, acestea având rolul de a reconstrui osul maxilarului.
Prevenirea aditiei osoase

Pentru a preveni adiția osoasă și a readuce la normal poziția mandibulei, este necesară implantarea imediată sau cât mai curândă a dinților lipsă. Osul alveolar începe să se deformeze în termen de 3 luni de la pierderea dintelui, și atinge punctul culminant de atrofie în decurs de 1 an.

În cazul în care nu se recurge la inserarea unui implant la timp, există o serie de tehnici de regenerare osoasă, care pot fi costisitoare și îndelungate.

Spune NU lipsei dintilor și obține zâmbetul de vis doar cu Implantodent!

Momentul perfect pentru o CONSULTAȚIE GRATUITĂ!

Lasă datele date de contact, iar echipa noastră revine în 5 minut cu un apel.

    Preferinte de confidentialitate
    Când vizitați site-ul nostru web, acesta poate stoca informații prin intermediul browserului dvs. de la anumite servicii, de obicei sub formă de cookie-uri. Aici vă puteți modifica preferințele de confidențialitate. Vă rugăm să rețineți că blocarea anumitor tipuri de cookie-uri poate afecta experiența dvs. pe site-ul nostru web și serviciile pe care le oferim.