STOMATOLOGIE PENTRU COPII

Prima vizită la stomatolog – stomatologie pentru copii

Încă nu ai ales stomatologia pentru copilul tău? Mulți părinți se gândesc că dinții de lapte sunt oricum dinți temporari, care vor cădea, așa că nu este necesar să se îngrijoreze de cum sunt tratați și îngrijiți aceștia.

Dinții de lapte încep să cadă în jurul vârstei de 6 ani, însă procesul continuă până la 12 ani, perioada în care coexistă dinții temporari și dinții definitivi. Adevărul este că tocmai modul în care sunt îngrijiți dinții de lapte va influența sănătatea orală de-a lungul vieții.

Primii dinți sunt cei care setează o bază pentru viitorii dinți permanenți, iar dacă această bază este slăbită din cauza unor obiceiuri nesănătoase sau a unei îngrijiri precare, și dinții care vor crește ulterior vor prelua mare parte din carențele care s-au stabilit deja la dinții de lapte.

Când te adresezi cu bebelușul la stomatolog?

De obicei, primul consult stomatologic al copilului ar fi de preferat să se facă înainte de împlinirea vârstei de un an și apelând la un medic specialist pedodont, care este specializat pe stomatologie pediatrică și problemele întâlnite la copii, având în același timp și o abordare potrivită, în așa fel încât micuțul să se simtă confortabil.

O astfel de consultație poate fi mai mult decât o rutină, deoarece, de multe ori, chiar și un copil de un an necesită o examinare mai profundă și, uneori, tratamente preventive.

Cât de des merge un copil la stomatolog?

Consultația poate scoate la iveală aspecte deja existente care pot cauza probleme în viitor și, în caz de nevoie, să decidă și frecvența vizitelor de monitorizare ulterioare.

Copiii care au un risc scăzut de a dezvolta probleme dentare pot fi monitorizați 1-2 ori pe an, până când dinții de lapte sunt complet dezvoltați, iar cei care au un risc crescut de a dezvolta probleme dentare ar trebui monitorizați cam de 3-4 ori pe an.

Alege clinica stomatologică nr. 1 din Chișinău pentru tine și copilul tău!

Serviciu Pret
Consultatie medic pedodont (stomatologie pediatrica) Gratis
Detartraj cu ultrasunete si periaj profesional 700 lei
Air Flow (jet profesional de curatire a dintilor cu paste speciale, aer si apa) 1000 lei
Profilaxie dentara pentru braket-uri ortodontice 1000 lei
Fluorizare cu gutiere universale – pedodontie 700 lei
Sigilare simpla 700 lei
Sigilare largita – pedodontie 1000 lei
Pansament 500 lei
Pansament devitalizant 200 lei
Pulpotomie 700 lei
Obturatie dentara cu Glassionomer (Ionomeri de sticla) 700 lei
Obturatie dentara din compozit fotopolimerizabil / dinti permanenti 800 lei
Extractie dinte de lapte sau temporar – pedodontie 700 lei

Momentul perfect pentru o CONSULTAȚIE GRATUITĂ!

Lasă datele date de contact, iar echipa noastră revine în 5 minut cu un apel.

    Preferinte de confidentialitate
    Când vizitați site-ul nostru web, acesta poate stoca informații prin intermediul browserului dvs. de la anumite servicii, de obicei sub formă de cookie-uri. Aici vă puteți modifica preferințele de confidențialitate. Vă rugăm să rețineți că blocarea anumitor tipuri de cookie-uri poate afecta experiența dvs. pe site-ul nostru web și serviciile pe care le oferim.