PARODONTOLOGIE

Ce este parodontologia?

Parodontologia este o ramură a stomatologiei, subiect de studiu, tratament și prevenire a căruia sunt țesuturile peridentale sau boala parodontală și patologiile lor. Boala parodontală include toate organele și țesuturile care sunt plasate în jurul dintelui: gingiile, țesutul osos,în care se află rădăcina dintelui și aparatul ligamentos al dintelui. Cele mai frecvente boli în parodontologie sunt gingivita și parodontita.

Ce ține de parodontită, aceasta este o boală în care se observă inflamația țesuturilor dentare din jur. Dar întreaga gravitate a acestei patologii constă în faptul că este posibil să pierdem dinții, uneori chiar sănătoși, odată cu răspândirea procesului inflamator la osul dintelui înconjurător.

Parodontita – principalale semne

Printre principalele semne ale parodontitei sunt:

 • durere acută în timpul mestecării;
 • inflamarea și sângerarea gingiilor;
 • anomalii traumatice ale mușcăturii, atașarea ridicată a corzilor și frenulelor mucoasei orale, aglomerația și anomaliile în poziția dinților, hipertonicitatea mușchilor masticatori.

Cu scopul de a preveni evoluția maladiei, este necesară adresarea la medicul stomatolog cât mai curând posibil. Stadiile inițiale sunt ușor de tratat. Acestea presupun o profilaxie mai confortabilă și neinvazivă pentru pacient.

Etapele de tratament al parodontitei

 • Prima fază a tratamentului parodontal este formarea unei igiene orale personale adecvate și controlul rezultatului obținut. La această etapă, are loc determinarea tipului de bacterii patogene.
  Pentru a determina tipul de bacterii patogene, medicul ia un tampon de pe suprafața gingiei. Microflora obținută este investigată pentru rezistența la diferite grupuri de antibiotice
 • În următoarea etapă, parodontita poate fi eliminată cu chiuretaj închis sau deschis. În forme severe, puteți trece imediat la metode de regenerare osoasă direcționată sau de rezecție de tratament.
 • După finalizarea procedurilor chirurgicale, tratamentul nu se termină. Pacientul trebuie să mențină în mod independent o bară ridicată de igienă personală pentru tot restul vieții sale, să vină în mod regulat la examinările de control, dacă este necesar, să efectueze o igienă orală profesională.

Metodologia PLASMOLIFTING

Plasmolifting este o metodă inovativă, care se utilizează la restabilirea țesutului gingival, ce a fost afectat în urma parodontitei. Prin injectare locală, are loc stimularea procesului de regenerare a gingiei, înlăturarea inflamației, precum și restabilirea structurii țesutului, aspectului acesteia și culorii sănătoase.

Datorită beneficiilor multiple ale procedurii, aceasta este folosită nu doar în tratarea parodontitei, ci și în cadrul multiplelor intervenții chirurgicale, cum ar fi: liftingul de sinus și inserarea implanturilor. Procesele inflamatorii acute și cronice la fel pot fi ameliorate prin procedura de plasmolifting.

Indicații pentru utilizarea plasmoliftingului:
 • Parodontită generalizată cu severitate diferită
 • Parodontită locală
 • Gingivită
 • Alveolită
 • Extragerea dinților sau instalarea implantului
 • Periimplantita
 • Prevenirea parodontitei
Efectul aplicării

În urma efectuării curei de tratament prin metodologia PLASMOLIFITNG, țesutul gingival capătă un aspect sănătos, regenerându-se. Aceasta este ultima etapă a tratării parodontitei. Sângerarea și inflamarea gingiilor la fel este stopată, iar mobilitatea dinților este redusă la maxim sau eliminată complet. Ce ține de folosirea plasmolifitng-ului în cadrul altor proceduri, cu ajutorul acesteia, se reduce considerabil probabilitatea de respingere a implantului dentar și are loc accelerarea procesului de vindecare a rănilor după extracția dentară.

Serviciu Pret
Chiuretaj 2000 lei o arcada
Detartraj 700 lei
Detartraj Ultrasonic + periaj + Air flow 1000 lei
Regenerare Prin injectare a Plasmei 2000 lei

Momentul perfect pentru o CONSULTAȚIE GRATUITĂ!

Lasă datele date de contact, iar echipa noastră revine în 5 minut cu un apel.

  Preferinte de confidentialitate
  Când vizitați site-ul nostru web, acesta poate stoca informații prin intermediul browserului dvs. de la anumite servicii, de obicei sub formă de cookie-uri. Aici vă puteți modifica preferințele de confidențialitate. Vă rugăm să rețineți că blocarea anumitor tipuri de cookie-uri poate afecta experiența dvs. pe site-ul nostru web și serviciile pe care le oferim.