INCRUSTATII CERAMICE

Ce este o incrustație dentară?

O incrustație dentară este o microproteză care înlocuiește țesutul dur pierdut al unui dinte. Incrustația restabilește complet anatomia unui dinte. Ele se plasează doar pe suprafețele masticatorii ale dinților. În cazul dinților frontali o astfel de restaurare nu este indicată.

Estetica dentara

Albire dentara
Incrustatii ceramice
Fatetele Dentare

Indicații pentru incrustație dentară

 • dinți deteriorați, care au pierdut mai mult de 40% din suprafața totală
 • când obturațiile nu pot fi bine adaptate, iar coroanele nu sunt necesare
 • leziuni carioase semnificative ale dinților
 • înlocuirea obturațiilor vechi

Incrustațiile ceramice Inlay și Onlay

În cazul în care o carie este foarte extinsă și o obturație clasică cu compozit nu este posibilă, se poate apela la incrustația ceramică inlay sau un onlay. Aceste două restaurări dentare moderne reprezintă o soluție de reabilitare cu aspect natural și au funcția de a înlocui plombele mai vechi uzate sau deteriorate.

Inlay și onlay sunt extrem de durabile, ele prelungesc durata de viată a dintelui natural, întărind dintele, nu doar umplând spațiul deteriorat din dintele respectiv.

Inlay-ul este o lucrare care reconstruiește direct partea interioară a dintelui. Este mult mai avantajoasă decât obturația, deoarece se adaptează perfect la fizionomia dintelui.

Onlay-ul este o lucrare atașată pe dinte, așa cum este indicat în denumirea din limba engleza (on = sus). Este folosit pentru a reconstrui o suprafață mai mare a unui dinte afectat, pentru carii sau fisuri la suprafață. Materialele utilizate pot fi atât vizibile, metalice, cât și invizibile, ceramice.

Beneficiile incrustațiilor ceramice inlay/onlay

 • păstrează structura rămasa a dinților
 • reprezintă o soluție estetică și funcțională pe termen lung
 • este o restaurare cu aspect natural

Dintele restaurat nu doar că va arăta ca unul adevărat, dar se va simți și va funcționa la fel, permițând ca mușcătura și masticația să se desfășoare fără niciun fel de disconfort.

Momentul perfect pentru o CONSULTAȚIE GRATUITĂ!

Lasă datele date de contact, iar echipa noastră revine în 5 minut cu un apel.

  Preferinte de confidentialitate
  Când vizitați site-ul nostru web, acesta poate stoca informații prin intermediul browserului dvs. de la anumite servicii, de obicei sub formă de cookie-uri. Aici vă puteți modifica preferințele de confidențialitate. Vă rugăm să rețineți că blocarea anumitor tipuri de cookie-uri poate afecta experiența dvs. pe site-ul nostru web și serviciile pe care le oferim.