ALBIRE DENTARA

Ce este albire dentară?

Odată cu înaintarea în vârstă, dinții devin mai închiși la culoare, datorită schimbărilor care se produc în structura lor. Aceștia se pot păta cu pigmenți bacterieni, alimentari sau din cauza acțiunii diverselor medicamente.

Pigmenții bacterieni vor favoriza apariția de pete maro sau negre pe suprafața dinților, anumite antibiotice pot cauza îngălbenirea dinților sau reducerea strălucirii smalțului. De asemenea, dinții se pot păta sau decolora și din cauza pigmenților alimentari: anumite legume, ceai, cafea, vin roșu, etc.
Fumatul cauzează apariția petelor închise la culoare, precum și anumite defecte sau afecțiuni ale smalțului.

Estetica dentara

Albire dentara
Incrustatii ceramice
Fatetele Dentare

Tipuri de albire dentară

Actualmente, există mai multe soluții în acest sens. În funcție de cazul individual a fiecărui pacient, se diferențiază albirea în condiții casnice și cea profesionistă.

Albirea profesionistă la cabinetul stomatologic poate fi de două tipuri:

  • Albirea activată de o sursă de lumină

Tehnica constă în aplicarea unui gel de albire pe suprafața dinților, care este apoi expus unui fascicul luminos. Aceasta poate fi o lampă cu halogen sau un fascicul laser.

  • Albirea internă sau interdentară

Aceasta se efectuează doar în cazul dinților devitalizați, care au fost supuși unui tratament endodontic. Așadar, acești dinți au “nervul scos”. De multe ori, asemenea dinți își schimbă culoarea.

Spre deosebire de albirea clasică, care albește dinții dinspre exterior, albirea internă acționează asupra dinților dinspre interior spre exterior.

Pentru albirea dinților în condiții casnice, există alternative atrăgătoare ca diverse geluri și gutiere de albire. Un moment important este respectarea prescripțiilor și utilizarea atentă a oricărui preparat.

Cu toate acestea, pentru a primi un efect de lungă durată și rezistent, este necesară consultația medicului specialist, pentru a elabora o metodă potrivită anume ție.

Implantodent- alegerea ta perfectă!

Momentul perfect pentru o CONSULTAȚIE GRATUITĂ!

Lasă datele date de contact, iar echipa noastră revine în 5 minut cu un apel.

    Preferinte de confidentialitate
    Când vizitați site-ul nostru web, acesta poate stoca informații prin intermediul browserului dvs. de la anumite servicii, de obicei sub formă de cookie-uri. Aici vă puteți modifica preferințele de confidențialitate. Vă rugăm să rețineți că blocarea anumitor tipuri de cookie-uri poate afecta experiența dvs. pe site-ul nostru web și serviciile pe care le oferim.