Care sunt metodele practicate in clinica noastra pentru tratamentul cariilor?

La clinica stomatologica Implantodent, se efctueaza cu succes tratamentul cariilor. Practicile intilnite si puse in aplicare de catre medicii nostri stomatologi, sunt doua:

  • Plombe/obturatii coronare;
  • Tratamente de canal.
I. Plomba/Obturatia – cea mai simpla metoda de tratatare a cariilor!

Obturatiile sunt tratamente specifice de endodontie care au ca obiectiv repararea dintilor afectati de carii. Procedura presupune indepartarea materialului biologic cariat sau infectat si plombarea coroanei dentare cu compozit. Interventia poate fi dureroasa atunci cind e afectat nervul sau pulpa dentara, motiv pentru care se efectueaza citeodata sub anestezie locala.

Cum va dati seama ca aveti o carie?

Din pacate, aflate in faza incipienta, cariile sunt cu greu sesizate de catre pacienti. Din acest motiv, vizitele periodice in cabinetele stomatologice pot contribui la diagnosticarea precoce si la tratarea corespunzatore. Atunci cind caria este suficient de profunda, pacientii semnaleaza diverse simptome, asociate cu o puternica senzatie deranjanta in timpul si ca urmare a contactului cu alimentele solide sau / si lichide:

  • durere in timpul masticatiei;
  • durere in prezenta stimulilor rece / cald;
  • durere in urma contactului cu alimente dulci / acide.
Cind este necesar tratamentul cariilor?

Medicii specialisti in endodontie din clinica noastra, efectueaza obturatii in urmatoarele situatii:

  • tratamentul cariilor aflate intr-o faza incipienta;
  • tratamentul cariilor avansate pentru stoparea raspindirii infectie;
  • completarea tratamentelor de canal necesare pentru devitalizarea dintilor infectati.
II. Tratamente de canal

Tratamentele de canal sau de devitalizare dentara sunt practici de endodontie ce consta in indepartarea nervului si a pulpei dentare. Procedura este insotita de eliminarea bacteriilor din interiorul canalului radicular, de dezinfectia si de obturarea acestuia, evitand astfel proliferarea populatiei bacteriene.

Obturatia dentara (plomba) reprezinta un tip de tratament de odontologie restauratoare folosit pentru a repara fracturi ale dintelui, cariile dentare sau alte daune produse la suprafata dintilor. Materialele de obturatie (amalgamuri metalice sau materiale compozite) sunt utilizate pentru a umple cavitatea produsa de afectiunile mentionate sau chiar pentru a imbunatati ocluzia (muscatura) sau mestecatul.

Aceste daune produse dintelui pot afecta atat sanatatea cavitatii bucale cat si aspectul estetic ale acesteia Insa chiar daca unele sunt foarte putin vizibile, daca totusi observati mici fracturi ale dintelui sau mici carii, experimentati dureri ale dintilor trebuie neaparat sa consultati un medic dentist pentru a va putea oferi cea mai buna solutie pentru problema dumneavoastra.

Medicul stomatolog va alege impreuna cu pacientul cea mai buna varianta de obturatie in functie de dimensiunea spatiului de restaurare, estetica, durabilitatea materialelor de obturatie si bineinteles costuri. Exista o serie de factori care influenteaza performanta, durabilitatea, longevitatea si costul restaurarilor: sanatatea generala si orala a pacientului, componentele materialului de obturatie, presiunea la care este supus dintele in procesul de masticatie, durata si numarul de vizite necesare pentru a pregati si ajusta dintele restaurat.

Scopul obturatiilor dentare Medicii dentisti utilizeaza materialele de obturatie (materialele ce umplu spatiile lasate in dinti de carii) pentru a restaura dintele si a-i reda sanatatea si imbunatati aspectul. Obturatiile dentare sunt utilizate si pentru a repara unele fisuri ale dintilor sau acele zone ale dintilor supuse excesiv uzurii. Exista numeroase optiuni cu privire la tipul de obturatie si materialele folosite pentru restaurarea dintilor in functie de tipul cavitatilor.

Cariile dentare sunt cauzate de microorganisme care transforma zaharul din alimente in acizi care erodeaza stratul de smalt al dintelui, creand o cavitate in acesta. Medicul dentist curata aceste zone ale dintelui supuse degradarii si umple cavitatea cu un material artificial (plomba) pentru a proteja structura dintelui si a restaura aspectul si functionalitatea acestuia. De asememenea plombele uzate trebuie inlocuite dupa o anumita perioada de timp. Pacientii solicita din ce in ce mai des tratamente restauratoare pentru dintii lor, uneori optand chiar pentru o restaurare completa ce inlude instalarea de coroane dentare, innalbirea dintilor, aplicarea de fatete dentare sau inlocuirea plombelor metalice cu plombe realizate din materiale de obturatie cat mai apropiate de aspectul natural al dintilor.

Tipuri de obturatii dentare (plombe) Exista doua tipuri de restaurarii dentare prin obturatii:

  1. Restaurari directe Acestea reprezinta plombe ce sunt plasate imediat in cavitatea paceintului, dupa pregatirea prealabila a acesteia, intr-o singura sedinta stomatologica. Ele includ amalgamurile dentare, ionomeri de sticla, materiale din ionomeri sau compozit. In acest caz medicul dentist pregateste dintele (curatare), amplaseaza plomba si realizeaza eventualele ajustari intr-o singura sedinta.
  2. Restaurari indirecte Cazul acestui tip de restaurari necesita cel putin doua sedinte stomatologice. In aceasta categorie sunt incluse: inlay- urile (adecvat pentru a restaura conturul unui dinte) si onlay-urile (un pic mai mari decat inlay-urile, acopera si suprafata dintelui ce este supusa mestecarii), fatetele dentare (o pelicula subtire ce acopera suprafata dentara frontala), coroanele dentare (ce imbraca intreg dintele) si puntile dentare fabricate din aliaje de metale nepretioase, ceramica sau compozite. In timpul primei vizite medicul dentist pregateste dintele si realizeaza mulajul dintelui ce va fi supusa restaurarii, care va fi trimis la laboratorul dentar pentru fabricare. Urmatoarea sedinta va consta in cimentarea materialelor de obturatie in cavitate si ajustarea necesara.

Uneori cel mai bun tratament dentar pentru un dinte este utilizarea unei restaurari care a fost prefabricata in laborator dupa o anumita forma, un mulaj. Materialele uitilizate pentru aceste tipuri de restaurari sunt: ceramica, portelan in combinatie cu structura metalica de suport, aliaje de aur sau aliaje de metale nepretioase.

Vă oferim cel mai bun tratament în Chișinău! Carie orice grad de complexitate – superficiale, de mijloc și parodontită profundă și pulpita, tratamentul de canal cu medicamente antiseptice si anti-inflamatorii, obturații ceramice (plombele viitorului), fotopolimer materiale certificate de la producătorii străini Europene – toate în stomatologia Implantodent se realizează calitativ și fără durere.
Dacă aveți nevoie de un tratament dentar de înaltă calitate și modern, Clinica Stomatologica Implantodent din Chișinău – vă așteaptă cu nerăbdare.

Stomatologia terapeutică este unul dintre domeniile prioritare ale activității noastre. Medicii clinicii utilizează metode progresive de tratament, pentru a elimina problemele existente și pentru a evita pierderea dinților.

Efectuarea tratamentului terapeutic al cariilor și al altor afecțiuni ale cavității bucale, medicii folosesc numai cele mai moderne tehnologii și echipamente. În primul rând, pentru un diagnostic fiabil la pacienții cu carii, se folosește tehnica de colorare. Un detector special modifică culoarea zonei afectate a dintelui, ceea ce permite efectuarea tratamentului cu o precizie maximă.

Dispozitivul Apex Locator vă permite să urmăriți cât de adânc este canalul radicular, ceea ce este foarte important când instalați un sigiliu.De asemenea folosim dispozitiv cu ultrasunete pentru trecerea canalelor radiculare complexe și extragerea de obiecte străine de la acestea. Este de asemenea utilizat pentru curațarea buzunarilor parodontale și pentru îndepărtarea plăcii dentare dure și moi.

Tratamentul adecvat al canalelor radiculare joacă un rol important în tratamentul cariilor complicate. Un algoritm în etape include tratamentul antiseptic, terapia anti-inflamatorie care promovează vindecarea rapidă și sigilarea calității.

Inlay-urile ceramice sunt o altă noutate pe care medicii noștri o folosesc pe scară largă. Incrustatia este un sigiliu, ideal pentru culoarea și structura țesuturilor dentare sănătoase. Nu este supus „prabusirea“ cu timpul, astfel încât între ea și dintele pacientului nu formează microfisuri, și, prin urmare, riscul apariției cariilor secundare este minim. Un avantaj important al inlay-urilor din ceramică este rezistența lor la factorii externi: ei nu își schimbă forma chiar dacă pacientul fumează sau bea o cantitate mare de cafea.

De asemenea, vă oferim posibilitatea de a elimina depozitele dentare, inclusiv „mirosul fumătorului” prin ultrasunete. Dacă doriți să obțineți un zâmbet Hollywood gingii radiante, sanatoase si dinti, apoi adresațivă la clinică. Cu fiecare pacient, clinica Implantodent încheie un contract a calității serviciilor terapeutice pe o perioadă de 1 ani.