Ce este un implant dentar?

Implantul dentar este un dispozitiv confectionat din titan, care are rolul de a inlocui absenta unuia sau mai multor dinti. Implantul are rol de radacina pentru viitoarea coroana dentara.

Daca in trecut, unica varianta pentru substituirea unui sau mai multor dinti erau restaurararile dentare ( coronae, punti, proteze), tehnologiile avansate in zilele noastre permit alte alternative, precum fixarea implantului dentar.

Implantul dentar are in componenta sa:
 • O radacina din titaniu
 • Un bont protetic care are functia de suport pentru coroana dentara.

Materialul utilizat pentru un implant dentar, este titaniul, metal biocompatibil cu tesuturile organismului uman si proprietati osteointegrative.

Procedura de implantare dentara

Procedura de implantare dentara nu este dureroasa, si consta in 2 etape:

 • Etapa chirurgicala
 • Etapa protetica

Etapa chirurgicala – consta dintr-o interventie chirurgicala sub anestezie locala. Se realizeaza o incizie gingivala, urmata de perforarea tesutului osos si fixarea implantului dentar.

Etapa protetica – se efectueaza dupa 4 sau 6 luni ( in dependenta de arcada) si dupa integrarea complete in tesutul osos a implantului dentar. La aceasta etapa mai este nevoi de o incizie mica pentru descoperirea implantului si fixarea bontului protetic. Dupa preluarea amprentei, specialistii nostril confectioneaza lucrarea protetica.

Avantajele implantului dentar
 • Avantajul principal a implantarii clasice, consta in restabilirea a orice numar de dinti lipsiti, pastrind estetica naturala a dintilor;
 • durata lunga de viata
 • implantul dentar este stabil;
 • impiedica atrofierea tesutului osos;
 • reface estetica facial;
 • masticatie comparabila cu cea a dintilor naturali;
 • senzatie de dinti naturali;
Implantul dentar are in componenta sa:
 • O radacina din titaniu
 • Un bont protetic care are functia de suport pentru coroana dentara.

Materialul utilizat pentru un implant dentar, este titaniul, metal biocompatibil cu tesuturile organismului uman si proprietati osteointegrative.

Etapele Implantarii:

 1. Consultatia initiala.
 2. Efectuarea unor analize.
 3. Plasarea implantului in os.
 4. Controlul postoperator.
 5. Descoperirea implantului.
 6. Realizarea coroanei dentare din ceramic/zirconium.
 7. Cimentarea coroanei dentare.

Interventia chirurgicala propriu-zisa este cea mai scuta dintre sedinte: 30-60 de minute in functie de numarul implantelor.

Sedinta 1: Consultatia initiala

Prezentarea la medic stomatolog pentru un control de specialitate. Acesta stabileste un plan de tratament si anume : numarul implantelor si tipul de lucrare necesara.

Sedinta 2: Efectuarea unor analize

Al doilea pas consta in efectuarea unor analize de sange si o ortopantomografie (radiografie speciala), care vor stabilii starea generala de sanatate a pacientului precum si marimea osului de care dispune respectivul pacient pentru implant.

Sedinta 3: Plasarea implantului in os

Medicul implantolog va realiza anestezia zonei si va introduce implantul in os dupa care acesta va fi acoperit de gingie.

Sedinta 4: Controlul postoperator

Dupa 10 zile de la interventie, se indeparteaza firele de sutura care au ajutat la vindecarea gingiei. Implantul de titan nu va fi asadar vizibil timp de 4-6 luni, interval necesar pentru integrarea lui in os si vindecare.

Sedinta 5: Descoperirea implantului

Dupa perioada de vindecare de 4-6 luni peste implant se va monta un “surub de vindecare” pentru a face loc in gingie coroanei de ceramica. Aceasta se produce relativ repede, in cateva zile (10-14 zile).

Sedinta 6: Realizarea coroanei dentare din ceramic/zirconium.

In acesta etapa peste implant se va pune “bontul” care va sustine coroana dentara din ceramica. Acestui bont i se va lua o amprenta care va servi la realizarea coroanei dentare in laborator.

Sedinta 7: Cimentarea coroanei dentare sau insurubarea dintelui pe implant.

Coroanele dentare sunt realizate din ceramică au o serie de avantaje în comparație cu desenele sau modelele uzuale de metal-ceramice.

In primul rand, aceasta este o înaltă rezistență și durabilitate: care va dura 10 ani sau mai mult.

Prezzi
Tomografia computirizata Progettazione 3D300 lei un/arco 450 lei/totale
Impianto Israele Alpha Bio180€
Impianto Corea Dentium280€
Impianto tedesco K3Pro Conus300€
Aggiunta ossea / Sinus Liftingdai 50€ – 450€
Dentatura subito! RapidFix! 4 impianti tedeschi + 12 denti temporanei2500€
Corona dentale in metalloceramicadai 75€